vrijdag 29 september 2017

Yom Kippur - De Grote Verzoendag. Part 1

Bezoedeling van het vlees en van de geest,

wat hebben hout termieten daarmee te maken?



Daar wij nu deze beloften bezitten, geliefden, laten wij ons reinigen van alle bezoedeling des vlezes en des geestes, en zo onze heiligheid vol maken in de vreze Gods. 2Kor.7:1

Onderstaande video geeft uitleg over de werking van hout-termieten. Ik vond dat zo een goede illustratie van hoe de bezoedeling plaatsvindt.

Hout termieten beschadigen ons huis met hun ontlasting. 'Slowly, but surely, they snaw and scrape away ..... their dried poop pellets make perfect building blocks for they're nests, in other words, they're turning your house into theirs.' Maar ze doen 't werk niet alleen, ze worden gefaciliteerd door 'species of microbes'.

Bekijk het filmpje maar.
't Duurt slechts 3:32 minuten en is de moeite waard.


Uit deze video blijkt de veroverende, desastreuze werking, de vernietiging van een huis, wanneer hout termieten die gelegenheid wordt geboden. Een goede illustratie van hoe ons leven bezoedeld raakt door de zonde en de langzame, maar zekere vernietiging die optreedt.

  • Zonde vernietigd onze relatie met God. Zonde scheidt ons van God. 
"Zie, de hand des Heren is niet te kort om te verlossen, en zijn oor niet te onmachtig om te horen; maar uw ongerechtigheden zijn het die scheiding brengen tussen u en uw God. en uw zonden doen zijn aangezicht voor u verborgen zijn, zodat Hij niet hoort."  Jes.59:1-2.

  • Zonde scheidt ons van anderen: echtscheiding, egoïsme, roddel, etc. maken dat je relatie met anderen wordt verstoord.

  • Zonde scheidt ons van onszelf: depressie, zelf-medelijden, bezorgdheid, etc. maken dat we geen gezonde relatie met onszelf kunnen ontwikkelen.

  • Zonde verontreinigt have en goed: landgoed, voorwerpen raken bezoedeld. Lev.18:25, 15:9.

Het is duidelijk dat zonde ons geen goed doet en dat het verstandig is om er verre van te blijven. Maar hoe?

  1. Wees radicaal. Marc. 9:42-48. 
  2. Heb berouw en bekeer je.  2 Kor.7:8-11; 1 Petr. 2:22-25
  3. Belijd de zonde en laat die na. 1 Joh.1:7,9; Spreuken 28:13; Joh.8:11

De 10 dagen tussen Yom Teruah en Yom Kippur worden in de Joodse traditie beschouwd als een periode van berouw en bekering. Laten we ons verootmoedigen voor de Here en het heiligingsproces dat na onze bekering wordt bewerkt door de Geest volmaken in de vreze Gods (d.i. uit ontzag voor Hem).

Dank aan Yeshua HaMashiach voor de verlossing van het loon van de zonde en voor bevrijding van de zondemacht over ons leven door zijn bloed.

Shalom!

Denise Sumter

Lid van de Messiaans-Joodse Community
Kodesh L'Adonai (Heilig voor de Heer)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten