woensdag 27 september 2017

4 Tips voor een Krachtige Start van Jouw Studie-, Beroeps- en Business-jaar


In deze blogpost krijg je 4 cruciale tips voor jouw nieuw jaar van studeren, werken en zaken doen, bekeken vanuit het perspectief van gefundeerd persoonlijk leiderschap (Ga voor nadere uitleg over dit concept naar deze blogpost.) Een sterke start maak je van binnenuit en daar is persoonlijk leiderschap voor nodig.


Tip nr. 1. Maak pas op de plaats.

Neem een moment van rust voor jezelf. Selecteer 45 - 60 minuten, dus 1 uur uit de 24 uur die je per etmaal ter beschikking hebt. Creeer ruimte voor deze 1:1-afspraak in je agenda en bewaak 't. Wanneer het moment daar is .... stap er dan in met pen en papier of gebruik je notebook of computer als je dat prettiger vindt.

Tip nr. 2. Bekijk de resultaten van het vorig jaar.

Beantwoord de vraag: Welke resultaten heb ik het vorig jaar neergezet in m'n studie, werk en business?

Bekijk zowel de tastbare resultaten als de resultaten op emotioneel, persoonlijk en sociaal vlak. Als cursist heb je misschien gemiddeld het cijfer 8 behaald, terwijl je een mooie vriendschap hebt ontwikkeldn die je levensvreugde bracht. Als professional ben je misschien vooruit gegaan in salaris en misschien heb jij jezelf zien groeien in het zelfzeker presenteren van rapporten. En in de business zijn bijvoorbeeld je inkomsten gestegen, terwijl je een partnerschap bent aangegaan, met succes.  bekijk dus zowel de kwantitatieve als de kwalitatieve resultaten. En complimenteer jezelf daar vervolgens op. Deel het met je accountability partner. Meer over werken met een accountability partner in deze blogpost.

Tip nr. 3. Neem je grootste obstakel onder de loupe.

Beantwoord de vraag: Wat is mijn grootste obstakel geweest?

Naast de mooie resultaten die je hebt neergezet zijn er ongetwijfeld momenten geweest van 'struggle'. Je bent tegen zaken aangelopen van buitenaf, maar kennelijk ook wel van binnenuit die je tegenwerkten om naar het volgend niveau in studie, werk of business te groeien. Dat zal je in je nieuw jaar kennelijk weer een bezoek brengen en misschien een variant daarvan. Neem je nu voor dat je de vaardigheid zal ontwikkelen die nodig is om jouw next level te bereiken in studie, werk en business. Identificeer deze vaardigheid, benoem het en bedenk op welke wijze jij daaraan zult werken dit jaar.

In je studie kan bijvoorbeeld het uitstellen van geplande activiteiten je in de weg staan, in je professie kan het zinnetje 'Wat zal men van mijn reactie vinden?' je tegenwerken en in de business kunnen administratieve fouten je achter houden.

Tip nr. 4. Focus!

Nu het voor jouw duidelijk is welke  hobbels je zult overwinnen en hoe je dat zal doen, is het de hoogste tijd om daar gewoon meteen mee te beginnen, vanaf dag 1. Houd je focus zodat je er gericht aan kunt werken om je studie, je professie en je business naar het volgende niveau te tillen. Een accountability partner kan je helpen om je 'on point' te houden. 

Als je daar hulp bij nodig hebt kun jij je opgeven voor de volgende Challenge in persoonlijk leiderschap. Precies wat je nodig hebt.

Maak een sterke start!!!

Denise Sumter

Founding Director of Stg.makeadifference.
Community Leader van MADwoman professionals and entrepreneurs


Geen opmerkingen:

Een reactie posten