woensdag 6 september 2017

Leer God kennen vanuit het trompettenfeest

Leer God kennen vanuit het trompettenfeest.



Het trompettenfeest wordt als volgt beschreven in Leviticus 23:23-25.

“En de HERE sprak tot Mozes: Spreek tot de Israëlieten: In de zevende maand, op den eerste dag der maand, zult gij een rustdag hebben, aangekondigd door bazuingeschal, een heilige samenkomst. Generlei slaafse arbeid zult gij verrichten en gij zult de HERE een vuuroffer brengen.”

Hierin geeft de HERE 5 instructies:
1. “In de zevende maand, op den eerste dag der maand”. De eerste dag van de zevende maand, de 1e Tishri. Dit valt dit jaar volgens de Gregoriaanse kalender op de 21e september 2017. Ik zal over de Bijbelse en Gregoriaanse kalender niet uitwijden; in deze blogpost zeg ik naar aanleiding van ‘Pesach’ wel het een en ander, maar ook in deze.

2. “zult gij een rustdag hebben”, “generlei slaafse arbeid zult gij verrichten” Deze dag zal een rustdag zijn waarop er niet gewerkt wordt. Als een sabbatdag dus ook als het niet op de wekelijkse sabbat valt.

3. “aangekondigd door bazuingeschal”. De shofar zal dus het feest aankondigen. Num.29:1 geeft de sfeer van de dag aan ‘het zal een jubeldag voor u zijn”. Kijk en luister hieronder naar de 4 vormen waarop de shofar geblazen wordt.





4. “een heilige samenkomst”. God verwacht ook een ontmoeting van gelovigen, dus kan je het feest niet in je eentje vieren, terwijl je weet dat er gelovigen zijn die het trompettenfeest vieren.

5. “een vuuroffer brengen.” Het offer wordt beschreven in Num.29:2-6, een brandoffer, met bijbehorend spijsoffer tot een lieflijke geur voor de Here en het zondoffer ter verzoening. Wij danken  Yeshua HaMashiach voor het offeren van zijn lichaam Hebr. 10:10).

Mijn ervaring met dit feest is hemels. Je moet het zelf meemaken. Geef je hier op als deze blogpost je aanspreekt. God leren kennen in de feesten is een aparte ervaring. Registreer je hier met een klik op de woorden sign up als jij ook verlangt naar een aparte ontmoeting met de HEER in het trompettenfeest.

Shalom!




Denise Sumter

Lid van de Messiaans-Joodse Community

Kodesh L’Adonai (Heilig voor de HEER)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten