zondag 7 januari 2018

[WEBINAR] Op Tijd Op Je Werk Zijn Deel1

Een Introductie



Ooooo neee, m'n eerste WEBINAR ging op z'n zachts uitgedrukt niet volledig naar wens. Ik kreeg een echo en daar wist ik geen raad mee. [Wie helpt???] Ik neem je mee in m'n groei proces als ondernemer dus ook in m'n groei pijnen.

Deze blogpost is dan ook bedoeld om op te vangen wat de deelnemers van de WEBINAR hebben gemist.

De aanleiding

Uit de eerste reacties van nieuwe groep GPL practitioners*) dat zijn vrouwen die hebben deelgenomen aan het GPL training- en coachingstraject "PLANandDO" werd meteen duidelijk dat er grote behoefte is aan instructies op het gebied van time management. De eerste challenge die m.n. de professionals wilden aanpakken is "op tijd op je werk zijn". Ik beloofde daarop in te gaan en heb vervolgens onderstaande WEBINAR opgezet; let wel m'n eerste WEBINAR .......



De koppeling met het PLANandDO traject 

Het PLANandDO traject levert GPL practitioners af, vrouwen die middels het gedachtegoed van Gefundeerd Persoonlijk Leiderschap weten door te breken naar het volgende niveau in hun leven en zodoende een verschil maken. So they make a difference whenever they show up, MADwomen, dus. Nu je door dit traject bent gegaan en je een verschil wenst te maken overal waar je verschijnt, onderschrijft jouw gedrag van 'laat komen op je werk' je nieuwe approach op je professioneel leven niet langer. 

Wij zullen daarom middels deze WEBINAR zowel het plannen als het doen ter hand nemen so that you show up strong whenever you enter your professional space.

De Waarom-vraag beantwoorden.

Als doelgerichte en vooruitstrevende vrouw is het plannen van een activiteit je niet vreemd, dus ook niet het plannen om op tijd op je werk te zijn. Laten wij daarom voordat we starten met het plannen dieper graven naar jouw antwoord op de waarom-vraag. Waarom wil je op tijd op je werk verschijnen?

Dit antwoord geeft je inzicht in de dieper liggende redenen die schuilen achter jouw behoefte om op tijd op je werk te verschijnen. Misschien wil jij je werktijd optimaal inzetten. zodat je geen werk mee naar huis hoeft te nemen. Misschien wil je het gevoel van genoegdoening ervaren of gewoon met een voldaan gevoel je werkterrein betreden. Of misschien wil je jouw NEXT LEVEL experience ervaren. Wat dat ook is voor jouw, schrijf het op je WEBINAR-sheet IntrodQ , die je hier kunt down loaden.

Jouw Ervaring

Nu je weet waarom je zo graag op tijd op je werk wil verschijnen gaan we naar je beleving van het op tijd en van het laat komen.

Deze vraag is een belevingsvraag. Het is dan ook de bedoeling dat je ff stil wordt en de tijd neemt om te gaan naar het gevoel dat je voelt wanneer je laat arriveert op je werk. Wordt stil en ga nu terug naar een moment toen je laat op het werk verscheen en daar grote moeite mee had. Pak dat moment vast en voel het gevoel dat je toen voelde.

Beleef het opnieuw en omschrijf met woorden hoe jij je op dat moment voelde. Schrijf het vervolgens op je Webinar sheet. 

Dat voelde niet goed, he? Ik begrijp hierdoor heel goed dat je van dit onprofessioneel gedrag af wil. Laten we maar gauw in de volgende ervaring stappen.

Maak jezelf weer stil van binnen en ga nu terug naar een moment toen je op tijd op je werk of elders verscheen. Hoe voelde dat? Houd dat moment vast en geniet ervan. Voel wat je voelde toen je op tijd het terrein op kwam ....... Maak ook daarvan een notitie op je WEBINAR sheet IntrodQ. Goed van jouw he? Dit is nou precies het gevoel wat je dagelijks wenst te ervaren wanneer je op je werk verschijnt en dat zullen wij samen neerzetten.


En nu de planning

Stephen Covey zegt daarop "Begin with THE END in mind", dus gaan wij achterste voren plannen. THE END heb je net ervaren in de laatste oefening. Hoe laat was 't toen? 

Besluit ff voor jezelf om hoe laat je op je werk wenst te arriveren. 10 Tot 15 minuten lijken mij vroeg genoeg. Je kunt dan nog ff rustig aan doen, kis yu srefu, toch. 

Nu je weet hoe laat je er wenst te zijn kun je van achteren naar voren plannen.

Dat is gewoon nagaan welke taken je te vervullen hebt voorafgaand aan dit speciale moment  en dat vervolgens in tijd uitzetten. Het cruciale punt bij het plannen zit in jouw inschatting van de tijd. 

Jouw inschatting van de tijd

Hoeveel tijd denk je nodig te hebben waarvoor? Dat zal vooral bepalend zijn of je op tijd op je werk verschijnt. Daarom koppel ik hieraan meteen een actiepunt, zodat we in Deel 2. een goede planning kunnen maken voor jouw NEXT LEVEL experience als professional.  

Ga na wat je allemaal doet, vanaf het moment dat je wakker bent, tot aan het moment dat je op je werk verschijnt. 
Noteer dat voor de eerst volgende 3 werkdagen op het daarvoor ontworpen WEBINAR sheet TaakTijd-catcher, down load 'm hier

Deze informatie zal helpen om goed zicht te krijgen op je ochtend taken en hop de duur daarvan. Precies dat heb je nodig voor een goede planning

And then in Part 2 van de  WEBINAR "Op tijd op je werk zij" we'll make it happen! 




Denise Sumter

Founding Director Stg.makeadifference
Community Leader MADwoman
professionals and entrepreneurs




Geen opmerkingen:

Een reactie posten