maandag 7 november 2016

Y'a no Dyu - Je bent toch geen Joodse?! Deel 2

Ik ontdekte de Joodse roots van het Heilig Avondmaal


'Y'a no Dyu?!' ...I kon tron Dyu?  -
'Je bent toch geen Joodse?' .....
'Ben je Joodse geworden?!'   .....
zeggen mensen vaak tegen mij.

'No-no, mi'a no Dyu ma m'e bribi
n'in' a Gado'f den Dyu!!! -
O nee, ik ben geen Joodse, maar geloof wel
in de God van de Joden.'



In  Lev.23: 5-8 laat God weten dat hij zijn volk wil ontmoeten tijdens de viering van het Paasfeest en het feest der Ongezuurde broden.
5In de eerste maand, op de veertiende der maand, in de avondschemering, is het pascha voor de Here.6En op de vijftiende dag van deze maand is het feest der ongezuurde broden voor de Here, zeven dagen zult gij ongezuurde broden eten. 7Op de eerste dag zult gij een heilige samenkomst hebben; dan zult gij generlei slaafse arbeid verrichten. 8Gij zult de Here een vuuroffer brengen gedurende zeven dagen; op de zevende dag zal er een heilige samenkomst zijn; generlei slaafse arbeid zult gij verrichten.
Toen ik voor de eerste keer het Paasfeest vierde,  tegen de achtergrond van de feesten van Leviticus 23 kwam ik tot de ontdekking dat het zogenaamde Heilig Avondmaal geen op zichzelf staande institutie van de Here is, maar deel uitmaakt van de 'Seder'-maaltijd die door de Here was voorgeschreven bij de viering van dit feest, ter nagedachtenis van  de  uittocht uit Egypte (Exodus 12.)

Weer realiseerde ik mij de christelijke inslag op de leer van Yeshua HaMa-shiach, die uit de Joodse context werd gehaald en werd geinsttutionaliseerd tot een op zichzelf staand heilig sacrament binnen het Modern Christen-dom.




What an eye-opener ..... weer viel m'n mond open.  .
Het is toch zo belangrijk om inzicht te verwerven in de Joodse achtergrond van de christelijke leer zoals die jou werd geleerd. 
Vandaar opnieuw de oproep aan jouw ....... ga terug naar de Joodse achtergrond van jouw geloof in Yeshua HaMashiach ..... Je zult versteld staan van wat je allemaal zult tegenkomen. Je persoonlijke relatie met Yeshua krijgt zo een enorme diepgang ..... zeker als het jouw verlangen is om Hem te dienen op een wijze die Hem behaagd.

Wil je hier meer over weten, meld je aan op onderstaand link




Denise Sumter
Lid van de Messiaans-Joodse Commnity
Kodesh L'Adonai (Heilig voor de Heer)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten