zaterdag 14 januari 2017

When sorrow comes

Maar de HERE stond hem ter zijde .....













Ik bestudeer nu het leven van Jozef ..... wow!!! Uit z'n cosy, beschermende  en warme vaderarmen komt hun eerst in de put van z'n broers terecht en vervolgens wordt hij als koopwaar aangeboden aan zgn. 'toevallig' voorbijgaande Ismaelieten, die hem verkopen in Egypte ..... maar de HERE stond hem terzijde.

Hij kwam terecht tussen mensen van adel en werd de op een na hoogste man van het land, belast met alle domestieke en bezits-aangelegenheden van de farao, want de HERE stond hem terzijde.

Ook toen hij vanwege de onvervulde begeerte van farao's vrouw en de sluwheid van haar verzonnen verhaal onterecht in het gevang terecht kwam, stond de HERE hem terzijde. De Meester-Schenker herinnerde zich Jozef, de Meester-Dromer toen geen enkele Egyptische spirituele deskundige in staat bleek te zijn om farao's dromen te verklaren ..... want de HERE stond hem terzijde, bewees hem Zijn goedheid en liet alles wat Jozef ter hand nam voorspoedig verlopen.

De HERE stond Jozef terzijde in de warmte van zijn vaderlijke bescherming. De HERE stond Jozef terzijde in de koelte van het gevang. In voor en tegenspoed stond de HERE hem terzijde. Zo ook jij.

Rosanna .....wees dus stil en weet ook dwars door het leed ...... en de HERE stond hem terzijde .... zo ook mij.


En de HERE staat ook  jouw terzijde ......


Denise Sumter


Blogger, Writer at the FB-page  myspiritualjourney


Geen opmerkingen:

Een reactie posten