zaterdag 8 juli 2017

De kracht van het gebed part 2

Ken Hem in al uw wegen.


Vertrouw op de Heer met uw ganse hart
en steun op uw eigen inzicht niet.
Ken Hem in al uw wegen,
dan zal Hij uw paden recht maken
Spreuken 3:5-6

Deze spreuk is het eerste deel van Spr.3:6. Het roept ons op om de Here te kennen in al onze wegen. Dus of het nu gaat om ons privé leven of om ons gezinsleven, of om onze financiën of om ons professioneel leven of om onze business, of om welk levensweg dan ook, God wil graag dat wij Hem kennen daarin. Dat wil zeggen dat wij Hem liefhebben op dat levensgebied. Maar hoe, hoe doe je dat praktisch?

Een manier om daar praktisch mee om te gaan is om een studie te maken van dat levensgebied om te weten te komen hoe God denkt over dat levensgebied. En op grond van Gods woord kun je dan genieten van de zegeningen op dat specifieke levensgebied vanuit Gods perspectief en dus binnen de grenzen die Hij zelf aangeeft.

Een andere manier om Hem te kennen is om Hem te zoeken in de verschillende gebieden die leven beslaan. We kunnen Hem aanroepen en gebedsonderwerpen met Hem bespreken over de diverse levensgebieden. Op gezinsniveau kun je Jehova-Rapha, onze Geneesheer vragen om genezing wanneer een van onze kinderen ziek is. En Hem vervolgens bedanken wanneer we de genezing hebben ontvangen. Wanneer de financien tekort schieten kunnen wij Jehovah-Jireh  aanroepen, die voorziet in onze behoeften. En wanneer die momenten zich aandienen kunnen wij ons verlaten op Jehovah-Shama die nabij is.

Ik heb de gewoonte ontwikkeld om op elk kruispunt in het verkeer de Here aan te roepen voor een veilige oversteek en Hij biedt mij vervolgens bescherming. Ik zie gewoon hoe Hij mij soms op de valreep in veiligheid houdt na een onverwachte swing van een een automobilist.

Actiepunt
Stel concreet voor jezelf hoe jij jouw gebedsleven hogerop zal nemen deze week. Dat wil zeggen dat je iets ander zal doen dan je tot nu toe gedaan hebt. Wat een voorrecht hebben wij die de God van de Bijbel dienen, om met de Schepper van het Universum, degene die het laatste woord heeft in ALLES te kunnen communiceren over het leven dat Hij ons heeft toevertrouwd. Let’s pray to God this week as never before and experience His presence wherever we are and so change the environment, because of the atmosphere of prayer that surrounds us.

Wil je meer hiervan voor jouw geestelijke reis met God, geef je dan op met een klik hier.

Een gebedsvol seizoen!




Denise Sumter.


Lid van de Messiaans-Joodse Community

Kodesh L”Adonai (Heilig voor de Heer).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten