donderdag 20 juli 2017

You don't have to change country, but you do have to change .....

Dat kennen we ..... de gedachten om het land te verlaten voor lotsverbetering wanneer we er slecht voor staan. 



De migratiegolven van Surinamers naar Nederland zijn ons wel bekend. Dat is natuurlijk ook wel een manier om met de slechte sociaal economische situatie van het land waarin je woont  om te gaan. Voor mij is dat altijd de laatste opties geweest. Eigenlijk zie ik 't toch wel als een vlucht en ik ben meer van dat 'face your fears and fight  i.p.v. flight'- type. Maar dat is geen verwijt aan degenen die dat anders zien, hor. You, do what you gotta do, I would say.


En toen hoorde ik een audio van Jim Rohn hierover en 't had meteen m'n aandacht .......

"You don't have to change country, but you do have to change philosophy. And if you do change philosophy, not country, you can turn around your income, you can turn around your bank account, you can turn around your skills, you can become capable, powerful, sophisticated, healthy, influential. You don't have to ask for another planet, you don't have to ask for another country. Just ask for another book, ask for another seminar, ask for another idea, then you can start this whole process of personal life change." Jim Rohn.

Well said! We kennen genoeg mensen die voor studie naar Nederland vertrokken en in de drugs terecht kwamen, toch. Ook kennen we de verhalen van anderen die voor lotsverbetering vertrokken en uiteindelijk van 'stontyie' moeten leven.

Maar ook de verhalen van studiemigratie en van arbeidsmigratie die daadwerkelijke lotsverbetering hebben teweeg gebracht zijn bekend .........  Dus wat zeg ik eigenlijk?!


Je kunt vertrekken voor lotsverbetering als je daarvoor kiest, maar weet wel dat de verbetering van je 'lot' niet zit in het land dat je verkiest, maar wel in de levensfilosofie die je drijft. En om vanuit je levensfilosofie jezelf en je gezin te  stuwen naar het volgend niveau ondanks de sociaal-economische situatie..... daar is de kunst van persoonlijk leiderschap voor nodig.

Wil je daar het fijne van weten, registreer je dan via dit webformulier en  dan vervolgen we ons gesprek, goed?!

Tot gauw!


Denise Sumter

Founding Director van Stg.makeadifference.
Community leader MADwoman
professionals  and entrepreneurs  




Geen opmerkingen:

Een reactie posten