dinsdag 23 mei 2017

Of weet je 't niet?!

De OMER-telling    DAG 38


 1. De zegenbede
Gezegend bent U, Eeuwige, onze God, Koning van het Universum, Die ons geheiligd heeft met zijn geboden en ons heeft opgedragen de dagen en de weken te tellen naar Shavuot.

2. De Omertelling
Vandaag is de derde dag van de zesde week van zeven weken. Vandaag is de achtendertigste dag van de vijftig dagen telling vanaf de dag dat de schoof omhoog geheven is, na de sabbat.

3. De Bijbeltekst
Of weet gij niet, dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, die in u woont, die gij van God ontvangen hebt, en dat gij niet van uzelf zijt? Want gij zijt gekocht en betaald. Verheerlijkt dan God met uw lichaam. 1Kor.6:19-20. 

4. De Meditatie
·         Of weet gij niet, ……. 1Kor.6:19-20.

·         Of weet gij niet, dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, ……. 1Kor.6:19-20.

·         Of weet gij niet, dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, die in u woont, ……. 1Kor.6:19-20.

·         Of weet gij niet, dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, die in u woont, die gij van God ontvangen hebt, ……. 1Kor.6:19-20.

·         Of weet gij niet, dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, die in u woont, die gij van God ontvangen hebt, en dat gij niet van uzelf zijt? ……. 1Kor.6:19-20.

·         Of weet gij niet, dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, die in u woont, die gij van God ontvangen hebt, en dat gij niet van uzelf zijt? Want gij zijt gekocht en betaald …….1Kor.6:19-20.

·         Of weet gij niet, dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, die in u woont, die gij van God ontvangen hebt, en dat gij niet van uzelf zijt? Want gij zijt gekocht en betaald. Verheerlijkt dan God met uw lichaam …… 1Kor.6:19-20.

·         Of weet gij niet, dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, die in u woont, die gij van God ontvangen hebt, en dat gij niet van uzelf zijt? Want gij zijt gekocht en betaald. Verheerlijkt dan God met uw lichaam. 1Korinthiers 6:19-20.

5. Het Gebed: Dank u Heer, dat mijn lichaam een tempel mag zijn waarin Uw Heilige Geest verblijft. Leer mij steeds te gedenken dat ik niet van mezelf ben, maar dat U mij vrijgekocht hebt en betaald hebt met het kostbare bloed van Uw zoon Yeshua HaMashiach. Leer mij u dan ook te verheerlijken met mijn lichaam, zodat Uw Geest zich thuis blijft voelen in mij.

6. De Aftelling. Haak af of kleur de cirkel linksboven naast de kop DAG 38.

7.  De aanraking. Noteer wat je geraakt heeft, wat je aanspreekt: een gedachte, een gevoel, een opdracht.


Er zit zoveel zegen in het tellen van de OMER totaan Shavuot. Wil je hier meer van weten, KLIK dan gerust HIEROP en het komt voor mekaar.


Denise Sumter

Lid van de Messiaans-joodse Community
Kodesh L'Adonai (Heilig vaar de Heer)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten