woensdag 31 mei 2017

Stg.makeadifference knokt door, ONDANKS de economische crisis.

Ik doe deze copy-paste om te laten zien in welke turbulente economische situatie Stg.makeadifference moet zien te gedijen ano 2017 in Suriname. Verschillende instanties en personen komen aan het woord. Eind 2017 doe ik een terugblik.

WEEKEND QUOTE: GEMEENSCHAPPELIJKE SAMENWERKING - Leendert Doerga.  Bron: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2270143863211335&id=100006472294526

Steven Mac Andrew
:..”veel winkels en bedrijven moesten definitief sluiten de afgelopen maanden. Het zijn vooral micro en kleine bedrijven die niet meer konden overleven door de CRISIS. Volgens de Kamer van Koophandel en Fabrieken zijn er in de eerste vijf maanden van dit jaar al 364 bedrijven gesloten. Door de daling van de koopkracht van de consument zit het bedrijfsleven in een neerwaartse spiraal.....” aldus de voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) in DWT, editie 24 mei 2017.

Jethu brothers
...”de gigantische schuld die de afgelopen jaren door de regering is opgebouwd om de crisis te beteugelen is een risico voor de Surinaamse economie. In diverse edities hebben wij het belang van het reduceren van de overheid en het OVERHEIDSAPPARAAT besproken. De regering zal het overheidsapparaat moeten inkrimpen. Meer schuld en meer geldleningen en hopen dat de stijging van de prijzen van natuurlijke hulpbronnen (mijnbouwsector) is een gevaarlijke GAMBLE. Er is zeer roekeloos omgegaan met het maken van schulden. Het mag duidelijk zijn dat ons land met een kleine bevolking deze schuld niet zal kunnen afbetalen. Het belangrijkste bottleneck om het getij te keren is het “VERTROUWEN”. De uitdaging is om bezuinigingen door te voeren in combinatie met het versterken van de BBP-groei (productie) en het nationaal en internationaal “VERTROUWEN” te herwinnen. Want nu gaat men van de ene lening naar de andere in de HOOP op herstel....” aldus Jetinvestment in DWT, editie 22 mei 2017.

Het Platform:
...” de inkrimping van de economie van Suriname in 2016 met 10 % heeft een zeer negatieve impact gehad op het ondernemerschap en het ontplooien van economische activiteiten en ook geleid tot het sluiten van een aantal bedrijven. Na een jaar is het Platform zich terdege van bewust dat in de huidige economische situatie GEMEENSCHAPPELIJKE SAMENWERKING en EENDUIDIG HANDELEN noodzakelijker zijn dan ooit, aangezien de crisis nog steeds NIET is overwonnen....” aldus het Platform-Overlegplatform van Organisatie van het Bedrijfsleven in haar persbericht 24 mei 2017.

Guillermo Samson
..” de econoom Samson komt tot de conclusie dat Suriname het veel slechter doet. De armoede is verder gegroeid. Economische activiteiten liggen stil. Bedrijven zijn sluitende . Onderwijs is kapot. Belangrijke structuren in het land zijn kapot. Het land is gedesorienteerd. Verbaal kan president Desi Bouterse volgens Samson veel, maar als het op doen aankomt, heeft hij totaal geen kaas gegeten van LEIDING geven aan een land. Bouterse mist de basisingredienten om zijn volk en het land naar een betere hoogte te brengen. Samson ziet de NDP bij de eerstvolgende verkiezing geen 26 zetels meer halen. 

Samson stelt dat, wil Suriname uit de paarse ellende komen, er een SAMENWERKING tussen ALLEEN de NPS en de VHP moet worden bewerkstelligd. Ik ben ervan overtuigd dat de VHP niet voor een derde keer in de oppositie zal willen zitten. Met nog een ronde paarse regering zullen zaken zich in Suriname VERERGEREN.....’; aldus Samson in DBS, editie 26 mei 2017.


Eugene Gessel:
...”met de huidige verdeling van zetelwinst in de Nationale Assemblee (DNA), was de NDP liever een samenwerking aangegaan met de VHP.
Zo concludeert de staatsrechtsgeleerde en historicus Eugene Gessel in DWT, editie van 28 mei 2016.



Denise Sumter.

Founding Director Stg.makeadifference
Community Leader MADwoman professionals and entrepreneurs



Geen opmerkingen:

Een reactie posten