vrijdag 28 oktober 2016

De kracht van werken met plezier

We are teachers and we love what we do .....

Zo begon m'n Facebook-post vandaag. Dus er stond ' We gaan er weer voor .... een nieuw jaar van educatie .... een deel van de schakeljaar-crue van adek.We are teachers and we love teaching!!! Do you love what you do too?' Inderdaad werken met plezier levert betere resultaten op dan werken met tegenzin. Hieronder de impact van werken met plezier .

Impact nr 1. Er komt energie vrij

Wanneer je werkt met plezier ben je blij van binnen. Je stapt met vreugde je werkplek binnen en je verheugt je op wat komen gaat. Zeker in het onderwijs ... een nieuw studie-jaar, nieuwe studentengroepen, aangepaste werkvormen, dat houdt het allemaal levendig en plezierig.

Impact Nr 2. Je blijft gemotiveerd

Wanneer je plezier hebt in wat je doet kun je tegen-vallers beter aan. Tegen-vallers die de werksfeer of de vootgang van het werk trachten te verstoren kunnen van allerlei aard zijn. Organisatorisch misschien, of  logistiek of misschien wel dealen met een klaag-zieke collega of een student die er eigenlijk geen zin in heeft en er zit vanwege de keus van de ouders. Plezier in wat je doet, ondanks de obstakels maakt dat je eerder geneigd bent om aan de kant van de oplossing te gaan staan. Hierdoor blijf je het positieve voor ogen houden, waardoor de motivatie er ook in blijft.

Impact Nr 3. Je dienst/ product krijgt hierdoor kleur

Wanneer je borrelt van blijdschap terwijl je drukdoende bent een job te klaren, transformneer je deze energie en verwerk jij die in het werkproces. Meestal straalt dat dan van je gezicht af, waardoor jij jezelf benaderbaar maakt voor de ander. Dat is voor elke job belangrijk, omdat je dienst/ product is voor de andere. Of dat nu online of off-line gbeurt ... je kleur zal zichtbaar zijn, je uitstraling zal voelbaar zijn.

Sumter & Sumter

Ten slotte.

Zo'n kracht zit er inderdaad in werken met plezier. En als dat reeds geruime tijd niet meer het geval is, dan wordt het wel tijd om daar iets aan te veranderen Want werken zonder plezier maakt ziek en werken met plezier heeft een enorme positieve impact op jouw en op je omgeving. Ik ben teacher, trainer en coach en ik werk met plezier ... jij ook? Laat t weten.


Wil je weten hoe te werken met plezier, ga voor meer informatie naar

 Denise Sumter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten