vrijdag 21 oktober 2016

De Openbaring van Johannes ... wat eng!!!

De 7 Zegeningen | Deel 3















De paarden, de draak, het beest ... toch wel angstaanjagende beelden voor mij. En dat weerhield mij al die jaren om een studie van het Bijbelboek van de Openbaring van Johannes te doen. En nu eindelijk .... had ik geweten van de vele zegeningen die je over je leven haalt wanneer je dit Bijbelboek leest en doet, dan had ik zeker eerder hier een aanvang mee gemaakt. 

De woorden van dit Bijbelboek zijn verzegeld, het is dus geen mysterie en voor een ieder toegankelijk die de Geest heeft. Hoofstuk 22 vers 10 "Verder zij hij tegen me: 'Houd de profetie van dit boek niet geheim, want de tijd is nabij.'" Toch is het wel zo dat je kennis van de Wet en de Profeten nodig zult hebben om dit Bijbelboek in het juiste persperctief te plaatsen. Voorkennis over de plagen, het verhaal van Jozef en o.m.  het boek Daniel is noodzakelijk.

 

De 3e van de 7 zegeningen.

Zegening Nr 3 - Op.16:15 [NBG2004-2007]   ' Ik kom onverwacht als een dief! Gelukkig is wie wakker blijft en zijn kleren aanhoudt: hij hoeft niet naakt rond te lopen en zich voor iedereen te schamen.'


Een ding weten we wel over de wederkomst van Yeshua HaMashiach ... Hij komt als een dief in de nacht. Vandaar dat het advies is om wakker te blijven ... 'I'm d'a ai!!! Maar hoe doen wij dat? De gelijkenis van de wijze en de dwaze maagden [Mat.25:1-13]  geeft het antwoord. Ze waren alle 10 in slaap gedommeld toen de bruidegom, maar niet kwam aanzetten. Ze werden wakker door het luide geroep dat de bruidegom in aantocht was.

'Na now fosi den don wan o go suku oli?!, Nu pas gaan de dwazen op zoek naar olie?!. Ze hadden wel hun lampen, maar geen extra olie. De wijze maagden echter hadden bij hun voorbereidingen op de komst van de bruidegom wel gezorgd voor extra olie en dat maakte het verschil. Hun lampen konden brandende blijven!!! ...hm ... ... Laat zo je licht schijnen voor de mensen, dat zij je goede daden zien en je hemelse Vader verheerlijken [Mat. 5:16]. 

Wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag en op welk tijdstip hij komt. [Mat.25:13]


Wil je meer weten, ga dan gerust naar de link hieronder


Denise Sumter




Geen opmerkingen:

Een reactie posten