vrijdag 9 juni 2017

Doorbreken naar HET VOLGENDE NIVEAU.

De 3 vragen die daarbij helpen.


'Het ging een hele tijd goed', zei ze, 'dan krijg ik nu ineens dit. 'Er hangt echt een wrange sfeer op het ministerie ... zal ik blijven?! moet ik weg?!'. 'Dit is jouw tijd om door te breken naar HET VOLGENDE NIVEAU!, Iraida.' ' he?! .... Wat bedoel je Denise?', vroeg ze verontwaardigd? Ze kon zich niet voorstellen dat juist deze situatie voor haar de ideale kon zijn omdoor te breken naar THE NEXT LEVEL.

Zij dacht dat voor een 'NEXT LEVEL EXPERIENCE' het noodzakelijk was om eerst te reflecteren en vervolgens alles op een rijtje moest zetten. Maar vaak werkt 't juist andersom. de kunst is juist om te midden van tegenspoed de lijn in opwaartse richting te brengen.

3 Vragen die je daarbij helpen.
VRAAG 1
Waar sta ik nu op dit levensgebied?
Identificeer een levensgebied en  doe een terugblik.

Neem ff de tijd om na te gaan wat je de afgelopen 6 maanden op dit stuk hebt bereikt, dan weet je meteen waar je nu staat.
En we hebben de gewoonte om meteen te grijpen naar de dingen die anders moesten en toch niet zo goed waren, etc.  Kijk gewoon naar datgene wat er wel is, hoe klein ook en wees daar trots op. Het rapport is af, of het project-voorstel is af, of de vergadering heeft het gewenste resultaat opgeleverd, noem maar op. Dat is jouw meerwaarde geweest.

Of neem bijvoorbeeld je gezinsleven. Je hebt het voor mekaar gekregen om inderdaad het onbijt regelmatig samen te doen, of om nodige aanpassingen aan te brengen bij het begeleiden dan de kids met hun schoolwerk.

VRAAG 2
Waar wil ik naartoe?
Als jij de terugblik hebt gedaan en je hebt geinventariseerd wat je allemaal hebt neergezet, dan zie je ook wat er nog valt te doen, je next step. Neem maar het eerste bijvoorbeeld van het projectvoorstel dat af. Stel dat jij nu de uitvoering moet leiden en de financiering is vanwege de economische situatie in het landop de helling komen te liggen. En precies daar ligt jouw uitdaging .... voer voor jouw NEXT LEVEL EXPERIENCE. Je zult andere vaardigheden moeten inzetten dan voorheen om de doelgroep van jouw project toch ten dienst te zijn en precies daar ligt jouw NEXT LEVEL EXPERIENCE. Je kunt terug krabbelen en dit als je eindpunt beschouwen of doorbreken naar HET VOLGENDE NIVEAU waar je voor staat. En dat brengt me op de derde vraag.

VRAAG 3
Hoe kom ik daar? Hoe krijg ik dat gedaan?
Je zult een actieplan moeten opzetten om daar te komen waar je wilt zijn. Met je actieplan zet je het pad uit dat je vervolgens stap voor stap zult bewandelen om te komen waar je wit zijn. En hoe doe je dat? Een brainstorm sessie met jezelf,want vaak heb je aliedeeen van hoe je verder kan. Praten met deskundigen over wat mogelijk is. Tegenwoordig kom je met de google zoekmachine heel veel te weten, dus dat zijn zo wat ideetjes. En wanneer je de verschillende mogelijkheden  in je actieplan hebt gegoten begin jij jouw next level experience .

Iraida ging in eerste instantie helemaal op in de deprimerende situatie waarin haar werk-omgeving terecht was gekomen. Hoewel alles tegen leek te zitten heeft zij zich met deze 3 vragen eruit kunnen werken en kon zij zodoende de eerste stappen zetten in haar doorbraak naar HET VOLGENDE NIVEAU bij het uitoefenen van haar beroep. Alleen de naam is fictief, maar het verhaal is echt ....

Your call to action
En nu volg jij.
1. Kies een levensgebied waar je voor een uitdaging bent komen te staan: je werk, je liefdesleven, je gezin, je financien, je onderneming, je persoonlijke ontwikkeling. Formuleer de uitdaging.

2. Stel jezelf de volgende 3 vragen:

  • Waar sta ik nu?
  • Waar wilik naartoe?
  • Hoe kom ik daar?
3. Laat me weten hoe deze 3 vragen een aanzet zijn geweest tot jouw next level experience. M'n emailadres is denise.sumter@gmail.com. Ik kijk uit naar jouw reactie.

En als je meer diepgang en strctuur wil in deze transitie zodat je doorbraak gestaag verloopt dan kun jij je hier registreren voor informatie over de PLANandDO workshop van Stg.makeadifference.

Denise Sumter

Founding Director St.makeadifference.
Community Leader MADwoman
professionals and entrepreneurs






Geen opmerkingen:

Een reactie posten