vrijdag 2 juni 2017

Wat geloof je nou eigenlijk, Denise?

Statement of our Faith

Een van de vragen die ik kreeg toen ik Mariette uitnodigde voor de nachtwake van Shavuot, het Pinksterfeest, was

" 'Geloven jullie in het spreken in tongen?, zei ze. 'Ik heb nooit eerder van deze geloofsgenootschap gehoord, toch  .... vandaar m'n vraag?', vervolgde ze".



Dat bracht me meteen op het idee een blogpost te maken over wat wij als messiaanse gelovigen geloven.

Messianic Community Kodesh L’Adonai 

Statement of Our Faith

En het zal geschieden in het laatste der dagen: dan zal de berg van het huis des Heren vaststaan als de hoogste der bergen, en hij zal verheven zijn boven de heuvelen. En alle volkeren zullen derwaarts heenstromen en vele natiën zullen optrekken en zeggen: Komt, laten wij opgaan naar de berg des Heren, naar het huis van de God Jakobs, opdat Hij ons lere aangaande zijn wegen en opdat wij zijn paden bewandelen. Want uit Sion zal de wet uitgaan en des Heren woord uit Jeruzalem. Jesaja 2:2-3

  • Wij geloven in de God van de Bijbel. Hij is Geest en  zijn Naam is YHVH" (Yod-Hey-Vav-Hey) Exodus 3:15; Johannes 4:24; 2Korinthiërs 3:17.Hij heeft gekozen zich te openbaren aan de mensheid als de Vader (HaAv), de Zoon (HaBen) Yeshua,en de Heilige Geest (Ruach HaKodesh).
  • Messias Yeshua is de naam van zijn Zoon, geboren uit een maagd. Gestorven aan het kruis en na drie dagen opgestaan uit het graf. Een ieder die dit gelooft, vergeving vraagt van zonden, en de zonden nalaat (bekering) ontvangt vergeving Jesaja7;14; Jesaja 55:7; 1 Corinthiërs 15:4; Handelingen 3:19; Openbaring 3:3)
  • Wij geloven in de Ruach haKodesh (Heilige Geest), de andere Trooster, die van God komt. Het is de Heilige Geest die ons leert en ons doet begrijpen het woord van God. De gaven van de Heilige Geest zijn bestemd voor alle gelovigen in Yeshua die daarnaar vragen en Hem gehoorzaam zijn Johannes 14:16-26; Ezechiel 36:27; 1 Korinthiers 12:4-11)
  • Wij geloven dat de Bijbel, bestaande uit de Tenach (Oude Testament) en het Briet haChadasja (Nieuwe Testament) het enige, onfeilbare, gezaghebbende Woord van GOD is. Wij  accepteren haar onderwijs als de definitieve autoriteit in alle zaken aangaande geloof en traditie (Spreuken. 3:1-6; Ps. 119:89; 2 Timoteus. 2:15, 2 Timoteus 3:16-17).
  • De Sabbat is de zevende dag van de week, de dag die God gezegend en geheiligd heeft, die God geschonken heeft aan de mens en zijn volk als een altoosdurend teken. (Exodus 31:16, Genesis 2:2-3, Jesaja 58:13-14 & Lucas 4:16).
  • Wij vieren de Feesttijden des Heren, de vastgestelde tijden van God, de tijden  waarop GOD  zijn volk wil ontmoeten. Pascha en feest van ongezuurden broden, wekenfeest oftewel pinksteren, Dag van de Bazuin, Grote verzoendag en Loofhuttenfeest en Achtste Dag. Leviticus 23; Deuteromium 16: 1-16; matteus 26:17-19;Lucas 22:7 & 15; Johannes 7;handelingen 2.
  • Wij zijn gerechtvaardigd door het geloof in Yeshua. Daarna komt het proces van heiliging dat plaatvindt door gehoorzaamheid aan de geboden van God en door het bloed van Yeshua. (Exodus 31:13; Hebreeen 13:12; Johannes 17:17).
  • De gelovigen uit de volkeren (niet Joden) zijn als wilde olijftakken geënt op de edele olijfboom (Israël) en hebben deel gekregen aan de zegeningen van God voor Israël vanwege hun verbondenheid met Yeshua de Messias. Romeinen 11:17-21.
  • De wet van God(Torah) is niet afgeschaft, maar is geschreven in het hart van gelovigen. Het is door de geest van God dat wij de Wet kunnen doen. Ezechiël 36:26-27; Jeremia 31:31-33; Hebreeën 10:16; Hebreeën 8:10).
  • Toekomende oordeel over deze wereld. Degenen die volhard hebben in hun zonden en het offer van Yeshua hebben afgewezen, rest een eeuwige straf, ver van God. Mattheus 25:41; Openbaring 20:11-15; 2Tessalonicenzen 1:5-9; Daniel 12:2).
  • Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde voor een ieder die volhard in het geloof in Yeshua en zijn geboden hebben gehouden. Alle dingen worden  nieuw. Openbaring  14:12; Openbaring 21:1-5.

En ik denk dat er nu meer duidelijkheid is over wat ik geloof. Heb je toch nog vragen, maak gerust contact met mij, dan bespreken wij dat.

Shalom!



Denise Sumter

Lid van de Messiaans-joodse Community
Kodesh L'Adonai (Heilig voor de Heer).



Geen opmerkingen:

Een reactie posten