zaterdag 24 juni 2017

Durf op te vallen, dat is de bedoeling.

Rein en onrein, heilig en onheilig


Ik kwam tijdens mijn persoonlijke Bijbelstudie-tijd de volgende tekst tegen

"En zij zullen mijn volk het onderscheid leren tussen heilig en niet heilig en het onderscheid doen kennen tussen onrein en rein".
Ezech.44:23.

God maakt dus onderscheid tussen heilig en niet heilig en tussen rein en onrein. Als de Bijbel het boek is van waaruit wij als Bijbel-gelovigen vorm geven aan ons leven in heiligheid en reinheid, dan zullen wij ons moeten verdiepen in het woord over de dingen van alle dag. En daar vervolgens een standpunt over innemen, welke zichtbaar moet zijn in ons gedrag.

Neem bijvoorbeeld Leviticus 20:13a.
"Een man die gemeenschap heeft met iemand van het mannelijk geslacht, zoals men gemeenschap heeft met een vrouw, - beide hebben een gruwel gedaan."

Vanuit het gelijkheidsbeginsel dat centraal staat in het mensenrechten verdrag is het bovenstaande heden ten dage onrechtvaardige. Recht en gerechtigheid is Bijbels bekeken meer een zaak van ordening vanuit het gerechtshof, zoals Deut. 1 en 17 aangeven vanuit Gods verbond. Spreuken 3:7 is daar duidelijk over "Wees niet wijs in eigen ogen, vrees de Here en wijk van het kwaad."

Laat dat onze norm blijven in overtuiging en in levenswandel.

Call to action
Bestudeer de tora, voor inzicht in hoe te handelen in het dagelijks leven en zodoende een verschil te maken, een onderscheid van heilig en onheilig, rein en onrein in de ogen van God.

Shabbat shalom!

Spreekt dit je aan en wil je hier meer over weten, dan kan dat door gewoon hier te klikken en dan spreken we mekaar gauw.



Shalom!


Denise Sumter.

Lid van de Messiaans Joodse Community
Kodesh L'Adonai (Heilig voor de Heer).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten